Får som tittar in i kameran

Kulturvandring - Hjärtlanda kyrka

Område: Hjälmseryd
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang
Datum: Söndag 9 sep 2018

Hjärtlanda kyrka är den minsta av de så kallade Njudungskyrkorna och har endast genomgått smärre förändringar sedan den byggdes under 1100-talet. Den välbevarade romanska absidkyrkan med medeltida murverk och takstolar utgör ett historiskt dokument av nationellt intresse. Följ med på en visning av kyrkan både utvändigt och invändigt. Vi tittar även på det omgivande landskapet med sina järnåldersgravfält och vilken betydelse stormanssläkter under vikingatiden haft för kyrkobygget och hela bygden. Guide: Susanne Haltiner Nordström, arkeolog. Samling: Hjärtlanda kyrka.

Tillgänglighet: Vandringen sker inne i kyrkan samt på gräsmattor och grusgångar där rullator och rullstol kan ta sig fram. Toalett finns på platsen. Önskar du ytterligare information är du välkommen att kontakta Susanne Nordström, se kontaktuppgifter.

Kulturvandringen ingår i programserien ”Kulturvandringar i länet och staden 2018” som Jönköpings läns museum arrangerar. Deltagarna får veta mer om historiska platser i Jönköpings län, hur det var att leva förr och ta del av spännande byggnadshistorier. Samtliga 10 vandringar är gratis.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Sep
Söndag 9 sep 2018 13:00 - 14:30  

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
Gratis

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland.

Hitta din lokala turistbyrå