Får som tittar in i kameran

Hörnebo Skiffergruva, en upplyst gruva med musik.

Område: Hjälmseryd
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang

Spelningarna startar 22.00 och håller vanligtvis på mellan 40 och 60 minuter.

4/7 Matilda Lundberg och Daniel Abrahamsson spelar musik som hämtar inspiration från den amerikanska folkgenren. Stämsång och akustik gitarr är den igenkännande faktorn hos dem. Matilda är från Nässjö och Daniel från Flisby, de har bland annat rest tillsammans i Europa som gatumusikanter.

11/7 Lennart Larsson går under smeknamnet Örten.
spelar gitarr och sjunger mest svenska visor. Har tidigare spelat med gruppen Lifvens i 18 år (Irlänsk folkmusik). Men åker numera ensam som trubadur.

18/7 Ingrid Norrlin och Simon Stenman. Ingrid kommer från Norrskog och har fått motta Lions stipendie som delas ut till lovande musiker. Hon spelar klassiskt så väl som modernare musik. Hon spelar med Simon från Landsbro. De kommer bjuda på diverse akustiskt med allt från svensk sommar till internationell pop.

25/7 Amanda Hård och Linus Engkvist. Amanda är från Växjö men bor nu i Göteborg och studerar till musikalartist. Jobbar också åt partyfabriken. Linus bor i Tingsryd, jobbar som lärare och driver eget företag, LuxTone Entertainment. Inriktar sig på allt inom den estetiska världen. de träffades på gymnasiet, Academy of Music and Business, Tingsryd.

1/8 Sara Niklasson och Jesper Andersson, nu boende i Stockholm. De kommer tolka låtar ur Mitchells fantastiska repertoar. Joni Mitchhell- ett unikum. Rösten, texterna, musiken och gitarrspelet har gjort henne till en av de mest betydelsefulla personerna i populärmusikens historia. Med avstamp i den nordamerikanska folktraditionen har hon rört sig fritt mellan gener och har under åren samarbetat med ett otal musiker, inte minst från jazzvärlden. Hon är upphovskvinnan till 50-tal olika gitarrstämningar, vilket har genomsyrat hennes sound. Hennes stilmässiga bredd och oupphörliga sökande efter nya sätt att skriva och framföra musik gör henne svår att kategorisera. Joni är Joni helt enkelt.

8/8 Yvonne Tuvesson Rosenqvist och Thomas Niklasson, sång Elisabet Stoltz Niklasson- ackompanjemang. Från Christina (Nilsson) till Kristina (från Duvemåla)- från visa till musikal. Yvonne är operasångerska i botten. Numera delar hon sjungandet med att vara begravningsrådgivare i Växjö. Thomas och Elisabet är organister från Växjö som numera bor mestadels i Höreda, Ramkvilla.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Jul
Onsdag 25 jul 2018 22:00  
1 Aug
Onsdag 1 aug 2018 22:00  
8 Aug
Onsdag 8 aug 2018 22:00  

Kontaktinformation

Kontaktperson
Ramkvilla Hembygdsförening
E-post
info@ramkvilla.com
Arrangör e-post
Ramkvilla Hembygdsförening
Webbsida
http://www.ramkvilla.com

Bra att veta

Prisinformation
Inträde 100 kr/person.

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Personlig service får du från någon av våra turistbyråer i Småland.

Hitta din lokala turistbyrå