Får som tittar in i kameran

Sunnerby Södergård

Adress: Sunnerby Södergård, 57003 Vrigstad Visa karta

Adress: Sunnerby Södergård, 57003 Vrigstad

Sunnerby Södergård ligger i en lantlig idyll på Småländska Höglandet. Här finns utrymme för lugn och ro men även för äventyr med många förslag på upplevelser och aktiviteter. Fiske, båt och kanotutflykter tillhör avstressande aktiviteter eller varför inte en skogspromenad eller cykeltur längs slingrande stigar och småvägar. Omgivningen är rik på vilt och fågelliv.

På gården bedrivs jord och skogsbruk där markerna hålls i god hävd med ett hundratal dikor och kalvar.
Låna cyklar och åk runt längs vattendragen.
Tag med en kaffekorg. Kartor över lämpliga vägar finns.
Bra fiske såväl sommar som vinter. Fiska i ett system med många små sjöar.
Det finns gädda, abborre, gös, mört och brax. Trollning med spinnspö är populärt, men att fiska med mete tillhör det mera rofyllda! Roddbåt finns och elbåtmotor finns att hyra. Angeldon för isfiske finns att hyra. Vi säljer fiskekort. I augusti kan det finnas möjlighet att följa med och pröva på kräftfiske!
Lär dig att paddla kajak eller hyr kajak och tag en dagsutflykt med paddling från Allgunnen i Rörvik ända hem till stugan i Sunnerbysjön. Basta i den vedeldade bastuflotten och passa på att njut i goda vänners lag. Det är en härlig känsla att gå in i en vedeldad bastu och när man tycker det är för varmt är det bara att öppna dörren och hoppa i vattnet eller ner i isvaken. Bastun är rymlig och det finns plats för 12-16 personer. Inifrån bastun ser man rakt ut i sjön tack vare två stora fönster och en glasdörr.

Visa mer

Om denna aktivitet