Får som tittar in i kameran

Adventure of Småland

Adress: Långö -Tomteholm, 570 02 Stockaryd Visa karta

Adress: Långö -Tomteholm, 570 02 Stockaryd

Fiske- och Turistcamp ”Adventure of Småland” är en samlingspunkt för turister som vid sidan av massturism vill uppleva en aktiv semester vid sjön Rusken-Vrigstadån. Vid sidan om Semesterstugor vid sjön Rusken/Vrigstadån erbjuder vi en mängd friluftsaktiviteter som fiske, paddling, cykling och älgsafari. Alla aktiviteter kan kombineras med varandra eller kan bokas som enskilda moduler. Vid bokning av älgsafari, guida fisketurer och paddling är det möjligt att komplettera med en övernattning. Dessutom finns möjlighet att hyra båt med motor, cykel, kanot o.s.v.

Gösfisket är mycket bra i Rusken och Vrigstadsån med fångstvikter upp mot tio kilo. Du kan uppleva ett mycket trevligt gäddfiske både med, spinn, Fluga, Trolling och mete. Här finns även bland annat abborre, braxen, lake och ål. Fiskevärd och fiskeguide finns på plats som kan hjälpa med tips på platser och tekniker. Båtarna Linder 4,40 är utrustade med spöhållare, ankare, bensin- eller elmotorer och djupkartan. Det finns möjligt att hyra till Humminbird ekolot. Under vår och höst är Jerkfiske efter gädda en spännande metod, vertical jigging är även en metod som har kommit för att stanna när det gäller gös, men spinn, fluga, trolling och mete passar alla bra i Vrigstadån och Rusken.
Vid sjön Rusken -Vrigstadån erbjuder vi både enklare stuga och fritidhus med ett boende av hög kvalité. Den gemensamma faktorn är att boendet ligger naturligt vackert och inte sällan har du en bedårande sjöutsickt att starta dagen med. Anläggningen är öppen från april till oktober.

Visa mer

Om denna aktivitet